Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

čtvrtek 15. října 2015

Domácí jablečné křížaly


A dnes pokračujeme v sušení ovoce. Jablíček je na podzim všude dostatek a tak by bylo škoda sušičku nevyužít na přípravu domácích jablečných křížal.



čtvrtek 8. října 2015

Domácí sušené ovoce


Dnešní článek jsem se rozhodla věnovat mému novému domácímu pomocníkovi.....po dlouhém rozmýšlení jsem si pořídila sušičku na ovoce.  A o své první zkušenosti s domácí sušičkou se musím podělit s vámi.  





pátek 2. října 2015

Těstovinový salát se špenátem a kuřecími kousky


Dnes  tu mám jeden recept na opravdu rychlou  večeři.  Připravila jsem pro vás recept na těstovinový salát. A dnes to bude trochu netradiční těstovinový salát..



sobota 26. září 2015

Jablečný strouhaný koláč



Dnes tu pro vás mám nachystaný recept na jablečný strouhaný koláč. K nadcházejícímu podzimnímu období patří jablíčka a tak tu je malá inspirace na jejich využití v kuchyni...



sobota 19. září 2015

Švestková nutela


Švestková nutela

Dalším nápadem jak zužitkovat přebytek švestek je výroba domácí švestkové nutely. S klasickou oříškovou nutelou, kterou koupíme v obchodě nemá (kromě názvu) nic společného....Švestkovou nutelu oceníme hlavně při zimním pečení jako úžasnou náplň do pečiva.



Výroba není nijak složitá.
Potřebujeme:
1 kg vypeckovaných švestek
400 g cukru
100 g kakaa
1 kakaový pudink
rum



Vypeckované švestky rozvaříme. Při rozváření nepodléváme vodou - švestky nám pustí dost vody. Rozvařené švestky ponorným mixerem rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přidáme cukr a necháme chvilku provařit. Potom přidáme kakao a pudink. Vše dobře promícháme a provaříme. Nakonec přidáme rum.
Naplníme do skleniček, které otáčíme dnem vzhůru.
A máme hotovo!!

Vyzkoušejte i další švestkové recepty!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...