Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

pátek 13. září 2013

Paprikový bůček



Dnes chci hned na začátku upozornit všechny dietaře, aby nadcházející článek nečetli :). Prostě bůček a dieta nejdou k sobě.
No a pro nás ostatní přináším recept na něco nedietního, ale moc dobrého. Pokud právě chystáte nějakou rodinnou oslavu, posezení s přáteli, tak  bůčkem na paprice určitě nic nezkazíte :)








čtvrtek 12. září 2013

Pomazánka z uzeného lososa


Už pěkně dlouho jsem vám tu nepředstavila žádný nový recept na domácí pomazánku. Není to proto, že bych  žádné pomazánky jedlíkům nepřipravovala, ale točím stále dokola naše oblíbené pomazánky jako jsou třeba mrkvová, hermelínová, tuňáková a recepty jsem už na blog dávala. Ale zjistila jsem, že tu ještě není recept na lososovou pomazánku. A tak dnes rozšíříme pomazánkovou sbírku :)






neděle 8. září 2013

Sušení hub


Dnes vám moji milí návštěvníci přináším takové  malé houbařské rozjímání. Tak už konečně začaly houby růst i u nás v Jedlíkově.  Na houbařskou sezonu jsem se moc těšila. A po loňské houbové neúrodě jsem byla zvědavá na to, jak to letos dopadne. Vždycky  mě moc pobaví, když v televizi slavnostně oznámí "už konečně rostou" a ukážou houbovou  mapu, kdeže to všude rostou. A bezpečně vím, že po této televizní zprávě bude hned druhý den les plný nedočkavých houbařů. A také vím, že spoust těchto houbařů odchází domů zklamaná.... protože u nás prostě začínají  houby růst až mnohem déle....



čtvrtek 5. září 2013

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a cuketou


Dnes přicházím opět s malou inspirací na rychlé letní ( no spíš už podzimní)  vaření. V dnešním receptu využiju zásobu těstovin, kterou jsem si přivezla z dovolené a k tomu ještě něco ze zahrádky...a rychlá večeře je  hotová...








pondělí 2. září 2013

Švestková povidla bez míchání

Pomalu se nám blíží čas sklizně švestek a tak jsem opět trochu zapátrala v archivu, abych oprášila starý dobrý recept na švestková povidla.

Domácí švestková povidla jsou snad nepřekonatelná. Spektrum jejich využití je při pečení obrovské. Takový kynutý závin, kynuté knedlíky či koláčky se švestkovými povidly.. no to je opravdu dobrota.
Já na přípravu švestkových povidel používám tenhle léty ověřený recept. Jsou to povidla připravovaná bez míchání! Opravdu ani jednou se při pečení nesmí promíchat!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...