Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Jahodový dezert Pavlova

Stránky

úterý 1. července 2014

Jahodový dezert Pavlova

Tak a máme tu první prázdninový recept. A dnes ve stylu sladkého letního dezertu. Tenhle letní dezert jsme si v posledních letech doma moc oblíbili a tak je dost často součástí našeho obědového menu. A tak se musím o tuhle dobrotu také podělit s vámi...





Na letní jahodový dezert Pavlova budeme potřebovat:
4 bílky
300g krystalového cukru
1 lžičku kukuřičného škrobu
1 lžičku octa
jahody
smetanu ke šlehání

                        

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Cukr do bílku přisypáváme postupně. Potom přidáme kukuřičný škroba ocet. Stále šleháme, dokud nám nevznikne krásně leklá a pevná hmota.  Nelekejte se, šlehat je potřeba trochu déle.. řekla bych, že minimálně 5 minut.
Z našlehané hmoty děláme na plechu vyloženém pečícím papírem "maxi pusinky". Maxipusinky by měli být   okrajů vyšší, aby nám vznikl jakýsi košíček na naplnění .


Takto  připravené pusinky vložíme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 130 st. a pečeme 30 minut. Potom troubu vypneme a pusinky necháme v troubě ještě asi tak hodinku dosušit. 


A blížíme se k závěru.... na upečené pusinky naneseme ušlehanou šlehačku, ozdobíme čerstvými jahodami. Kromě jahod můžeme použít i jiné čerstvé ovoce....maliny, rybíz...prostě, co zahrádka dá...


A můžeme podávat..... 



Dobrou chuť a užívejte si krásné léto....


13 komentářů :

  1. Ali ten dezert vypadá úžasně!!! Znám ho, ale nikdy jsem ho nepekla, ale hned bych si ho dala...nevypadá to až tak složitě, jak jsem si myslela, možná jednou vyzkouším, pusinky peču jen na vánoce, ale máme je moc rádi :-). Díky za chutnou inspiraci, zrovna jsem obědvala a dezertík by se hodil !-). Krásné leto přeji!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Recept vypadá lehce, nikdy jsem ho nezkoušela, i když vypadá úžasně. Tak opisuji a určitě někdy vyzkouším. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Alis ahoj!
    Jejda mane jejda mane! To je krása! To by mi bylo líto sníst! To je naprostá pastva pro oči! :-)
    Ale jinak jsem recept už četla mamce a ukazovala fotky! :-DDDD Mňam mňam! :-)
    Alis krásný den přeji! :-). Ahoooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, takové dobroty fakt můžu :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Ali, to je dobrota! Ja mam trochu problem udelat pusinky, trouba uz neposloucha a pece mimo termostat :-) Nizke teploty trvaji jen chvili, pak nastartuje...Zkusim to v te male, treba z polovicni davky - je to lakave letni!!

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za inspiraci. Stáňa

    OdpovědětVymazat
  7. Jé ten zákusek vypadá jednoduše a rychle s dovolením vyzkouším. Zdraví a pěkný den přeje Maryša :o)

    OdpovědětVymazat
  8. MŇAM! Alis, to vypadá úžasně, budu muset také vyzkoušet. Dala bych si to z borůvkama :-)
    Moc zdravím Anny

    OdpovědětVymazat
  9. No, netušila jsem, že dokážeš i takovou dobrůtku! Určitě bych si dala, ale jahody nemám, tak je sním raději syrové.

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá to pekelně dobře :) na mne to bude nejspíš sladké, ale zbytku rodinky by to mohlo přijít vhod - určitě vyzkoušíme :)

    OdpovědětVymazat
  11. Moc děkuji za Vaše návštěvy a komentáře. Je to opravdu jednoduchý dezert a lze ho kombinovat téměř s každým sezonním ovocem!

    OdpovědětVymazat
  12. Alis, hodně jsem o tomto moučníku slyšela, ale nevěděla jsem, jak se dělá. Teď už to vím, tak možná, že jednou vyzkouším. opravdu to není tak složité.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...