Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Věnečky z odpalovaného těsta

Stránky

úterý 1. ledna 2013

Věnečky z odpalovaného těsta


Věnečky z odpalovaného těsta se žloutkovým krémem


Dnes přináším recept na něco sladkého! Na věnečky z odpalovaného těsta nejraději používám olejové těsto.
DSC03412
Na přípravu těsta potřebujeme:
375 ml vody
150 ml oleje
špetka soli
300 g hladké mouky
Vodu, olej a sůl dáme vařit. Když se směs prudce vaří, pomalu, za stálého míchání, vsypáváme mouku. Za stálého míchání těsto pořádeně "propaříme", doku se nám neodlepuje od stěn hrnce a nevytvoří celistvou hmotu!
Do zchladlého těsto postupně zašleháme vejce, asi tak 10 kusů, aby těsto nebylo příliš řídké.
Těsto vkládáme do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a na plech vyložený papírem tvoříme věnečky.
Věnečky peču v předem vyhřáté troubě na 210 stupňů asi tak 30 minut. V polovině pečení troubu ůstáhenem" na 190 stupňů. Během pečení neotevíráme troubu!!!
Upečené věnečky v půlce rozřízneme a plníme žloutkovým krémem.


Žloutkový krém:
350 ml mléka
2 vanilkové pudinky
150 g cukru moučka
2 žloutky
vše svaříme do husté hmoty.
Do vychladlé hmoty zašleháme :
200 g másla
2 vanilkové cukry
2 lžíce rumu

Povrch věnečků můžeme polít fondánovou polevou!


Vyzkoušejte i jiné recepty na cukroví!

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...